petek, 22. avgust 2008

Vsesplošna uporabnost

Danes sem hotela preizkusiti vijugaste štampiljke, vendar me je moj mali akrilni blokec za štampiljke malo razočaral. Za največjo je rahlo premajhen :(

Že me je mikalo, da bi kar odhitela na net spet nakupovat, tokrat večji akrilni blok in še kaj za zraven, pa me je en mali glasek prepričal, da ne rabim.

Bom pa menda že našla kak nadomestek.


In sem ga :)))

Hroščkove plošče so tudi akrilne in štampiljke (clear stamps) se bodo sigurno prijele nanje.

In seveda so se :))) No, pa sem prihranila par evrov :)))
Zdaj lahko oblikujem svoj papir.



Še en dodatek za tiste, ki morada ne vedo o katerih štampiljkah govorim.

To niso štampiljke iz gume, prilepljene na leseno kocko (rubber stamps). To so prozorne štampiljke, narejene iz polimerne mase (clear stamps). Kupi se jih neprilepljene, uporabljamo pa jih z akrilnim blokom. Več o polimernih štampiljkah si lahko preberete tukaj. Poudarila bi pa nekaj stvari, na katere morate biti pozorni.

  • polimerne štampiljke je treba pred prvo uporabo pripraviti na dober oprijem črnila - najbolje je, če vzamete grobo radirko (roza stran - tiste radirke, ki so na eni strani modre, na drugi roza in so bolj zrnaste) in dobro, vendar ne premočno (da ne poškodujete), podrgnete po štampiljki.
  • shranite jih lahko v originalni embalaži, v škatlice od CDjev ali DVDjev, vendar morate paziti, da bodo na temnem. Svetloba jih namreč poškoduje. Najbolje je, da si zanje rezervirate škatlo od čevljev :)
  • štampiljke redno in dobro čistite, saj boste tako podaljšali njihovo uporabno dobo - več o čistilih pa tukaj.

2 komentarja:

  1. BojaMoja, danes sem prvič zašla na tvoj blog in sem NAVDUŠENA!!!!! Čestitke za lepo urejeno stran in seveda vse, kar si napisala in pofotkala!!!! Helena

    OdgovoriIzbriši