petek, 29. avgust 2014

Simona za Mavelu.com: Snežinka z bleščicami

  

 
Pozdravljene ustvarjalke in ustvarjalci! 

Danes sem zopet z vami Simona.
V tokratni objavi nadaljujem z Distress prahci, le da sem za nanos uporabila drug medij - Multi medium gel. 

Multi medium gel je akrilni gel brez barvila - torej akrilna barva brez barve :) zato je prozoren, ko se posuši.

Dobi se ga v dveh različicah: glossy in matte. Glosssy premaz se posuši v bleščečega, vendar ostane prozoren, matte pa je manj vpadljiv in ga posušenega težje opaziš. Prav tako je tudi prozoren.

Gel se lahko uporablja kot super močno lepilo, za zapolnitev površin, za katere želimo, da so vodoodporne, z njm lahko redčimo akrilne barve in jih tako naredimo bolj transparentne. Upočasni sušenje barv. Primeren je za tanko ali debelo nanašanje s čopičem ali lopatko, gobico ali kar s prsti.

Ker je izdelan na vodni osnovi, je čiščenje pripomočkov povsem enostavno. Potrebujete le vodo :)

S pomočjo gel medija lahko lepimo različne vrste papirja, bleščice, kristalčke, lahko naredimo foto transfer, nanašamo ga lahko s pomočjo plastičnih šablon in tako naredimo selektivno vodoodporno površino, katere okolico lahko nato spremenimo z vodoodpornimi barvami in ustvarimo super 3D učinek. Uporabimo ga lahko celo za medij pri štampiljkah.

Zaradi svoje vsestranske uporabe je gel skoraj nepogrešljiv pri čestitkarstvu, scrapbookingu, decoupage tehniki in mixed media projektih.

Če ga še niste preizkusili, ne oklevajte - ne bo vam žal. 
Moja današnja čestitka je že božično-novoletno obarvana. Enostavno se nisem mogla upreti prozornim kristalčkom Diamond dust, ki so me popeljali v praznični čas.

Na izrezano snežinko sem na vsak krak posebej najprej na debelo nanesla Multi medium gel, posula z Diamond dust kristalčki in jih rahlo potapkala, da so se lepše prijeli, malo počakala ter otresla odvečne kristalčke. Snežinko sem nato prenesla na drug papir, kjer sem jo bogato posula še z distress prahcem, potapkala, malo počakala in otresla odvečen prahec. Snežinko sem pustila, da se je sušila čez noč.

Ker se gel hitro suši, morate ta del narediti kar se da hitro - priporočam, da delate vsak krak snežinke posebej oz. največ po dva skupaj, da se vam gel vmes ne posuši. Delajte na dveh papirjih - na enem potresate s kristalčki, na drugem s prahci. Na koncu boste sicer imeli na vsakem papirju tako kristalčke, kot prahec, saj vsaj prahec odpada, dokler ni res posušen. Če se potrudite, lahko ločite diamantne kristalčke od prahca, lahko pa stresete skupaj in hranite mešanico posebej za nadaljne projekte. Tukaj pridejo zelo prav posodice od perlic.

Enkrat sem že pisala, da za vrhnji del na čestitki uporabljam prav papir iz osnove, saj je tako papir enake barve - iz treh osnov torej naredim dve čestitki in dva vrhnja kartončka.

Vrhnji kartonček sem ob strani senčila s pripadajočo distress blazinico in aplikatorjem, pokapljala z razredčeno distress barvo in belo akrilno barvo - tako sem dobila barvne in bele pikice za ozadje.

V enaki barvi sem natisnila še napis. Izbrala sem majhen napis, saj je snežinka zelo velika.
Tudi tokrat se nisem mogla ustaviti le pri eni barvi, saj mi je učinek barve in kristalčkov zelo všeč :)


http://www.mavelu.com

 
Do naslednjič ... radi se imejte ♥ ♥ ♥

 
Uporabila sem izdelke, ki so prikazani spodaj. Če vas kateri od izdelkov malo bolj zanima, lahko kliknete na sličico izdelka in povezalo vas bo na njegovo stran, kjer najdete dodatne informacije. 6 komentarjev:

 1. Lepo si vse razložila in tudi izdelki so prav čudoviti.
  LP,Urška

  OdgovoriIzbriši
 2. O, kako lepo si naredila te praznične čestitke! Hvala za zelo razumljivo razlago. :-)

  OdgovoriIzbriši
 3. Zelo lepe snežinke in hvala, ker si z nami delila postopek.

  OdgovoriIzbriši
 4. Super ideja in lepo narejeno. :)

  OdgovoriIzbriši
 5. Krasna objava in čudovite voščilnice si naredila ;)))
  Nočko, Jana

  OdgovoriIzbriši
 6. Res dobr post.Naredila si lepo kolekcijo prazničnih voščilnic.
  Lp Danica

  OdgovoriIzbriši