nedelja, 17. avgust 2014

Simona za Mavelu.com: DISTRESS EMBOSSING PRAHCI




Pozdravljene ustvarjalke in ustvarjalci!

Danes sem zopet z vami Simona. V tokratni objavi se bom posvetila distress embossing prahcem.




Predvidevam, da ima že vsak, ki se ukvarja s čestitkami ali scrapbookom, izkušnje z embossing prahci, zato ne bi razpravljala na dolgo in široko o uporabi. Bi pa poudarila nekaj, kar morda ne veste vsi. 

Distress embossing prahci imajo dvojno vlogo - ko jih segrejemo, nam ustvarijo 3D učinek, če pa s prsti še podrgnemo kristalčke, ki ostanejo, pa dobimo nekoliko "oguljen" oz. postaran videz.
Toda pozor! Distress prahcev ne smete predolgo segrevati, saj se stopijo tudi ti posebni kristalčki. 

Ne pozabite tudi dobro pretresti lonček s prahcem, da se kristalčki enakomerno porazdelijo.




Pri prvi čestitki sem uporabila distress prahec za celotno ozadje in za napis.
Kraft osnovo sem dodatno senčila z Vintage photo blazinico, nato sem na papir pritrdila Memory box plastično šablono in jo z vrhnje strani potapkala z embossing blazinico, posula s prahcem in segrela. 

Prav tako sem z broken china prahcem embosirala napis, ki sem ga tudi odtisnila z istoimensko blazinico. Še nekaj dodatkov in nacefran rob in čestitka je tu :)





Embosiranje s pomočjo plastične šablone pa sem želela preizkusiti še na drugačen način - tokrat sem z lepilom najprej potapkala šablono, nato pa sem šablono uporabila kot štampiljko. Za boljši oprijem položite na šablono list papirja in jo dobro podrgnite, da prenesete čim več lepila. Zopet prahec in segrevanje.






Če pogledamo to čestitko od blizu, se lepo vidi tanek embosiran del. Šablono namerno nisem premočno pritisnila ob osnovo, ker sem želela embosiran del le kot dodatek, nekakšno rahlo ozadje. Prav tako lahko na določenem mestu šablono z lepilom močneje pritisnete, kot drugod in s tem ustvarite bolj razgibano ozadje. 

Na čestitko sem še dodala prav tako embosiran Memory box chloe steam in napis "vse najboljše". 


Kadar embossirate manjše delčke, vam priporočam, da jih potapkate na lepilni blazinici, nato pa jih položite na kupček prahca in jih zopet dobro potapkajte v prahu. Pri delu vam bo v pomoč pinceta, pri res zelooo malih delčkih (pika ali strešica), pa si pomagajte z iglico.






Imate kakšen zanimiv nasvet za delo s prahci?
Če mi ga zaupate, ga bom zelo vesela :) 


http://www.mavelu.com


Do naslednjič ... radi se imejte ♥ ♥ ♥






Uporabila sem izdelke, ki so prikazani spodaj. Če vas kateri od izdelkov malo bolj zanima, lahko kliknete na sličico izdelka in povezalo vas bo na njegovo stran, kjer najdete dodatne informacije.



8 komentarjev:

  1. Čudoviti voščilnici si ustvarila. Lp

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala za vse nasvete glede uporabe teh prahcev. Voščilnici sta enkratni in všeč mi je barvna kombinacija.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala za vse nasvete, bodo prisli zelo prav. Tisto s kristali nisem vedela. Obe voscilnici sta krasni.

    OdgovoriIzbriši
  4. Spet sem se nekaj novega naučila. Postaran videz... prvič slišim. Sem mislila, da je samo za 3D efekt. Vem pa, da ne smeš predolgo segrevati, ker prah lahko tudi "zažgeš". Žal mi je samo to, da mokro embosiranje premalo uporabljam, ker je res fenomenalen efekt na voščilnici. Hvala lepa, da si me spomnila,.... Voščilnici sta pa čudoviti. čao

    OdgovoriIzbriši
  5. Res lep zapis o prahcih in mokrem embosiranju. Sem se naučila nekaj novega, saj ponavadi uporabljam suho embosiranje. In ker so na tvojih voščilnicah nastali čudoviti efekti, bom to tehniko v kratkem preizkusila.
    Nočko, Jana

    OdgovoriIzbriši
  6. Čudovito si jih poprahcala. Meni je ta tehnika všeč, ampak tole s kristalčki je pa novost. Hvala za info.

    OdgovoriIzbriši
  7. Se tudi sama zahvaljujem za razlago. Čudoviti voščilnici.

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala za razlago, distress prahcev še nisem uporabljala in prvič slišim za kristalčke. Zanimivo! Sama uporabljam predvsem bel in prozoren embosing prah, pa še to ne prav pogosto :) Voščilnici sta krasni!

    OdgovoriIzbriši