sreda, 9. februar 2011

izziv #23Tokrat želimo na CRAFT-alnici ŽIVALI.
Naj bo čestitka, projekt, das tablica, šatulja, igračka ... samo da bo na projektu vsaj ena žival.Ta teden smo pri nas doma ustvarjali na temo čebelic :)
Ni bilo potrebno razlagati o čebelah, fanta vesta o njih veliko, predvsem pa imata zelooo rada med, saj ga vsak dan zajtrkujeta. No, Jakob ne čisto vsaki dan, Matevž pa vedno.Pospravili smo smrekico in novoletne okraske - letos smo "praznovali" božič kar 2x in novo leto celo 3x, z dekoracijami smo počakali še na kitajsko novo leto.
Zakaj tako?
Zato da smo se pogovorili o tem, da smo na svetu ljudje z različnimi navadami, da živimo v različnih okoljih, da celo v enem mestu najdemo veliko različnih ljudi s prav toliko različnimi navadami (:)) tudi mi imamo kitajsko restavracijo). In prav vsi imamo pravico, da se teh navad držimo, da jih imamo radi in da jih ne skrivamo za domačimi vrati.:) najprej sem se sama zabavala z mini čebelicami :)))... nato pa sta fanta zavihala rokave in naredila svoji čebelici ...
(ideja Craftideas.info)... ker naša družina šteje štiri člane,
morajo biti tudi čebelice štiri ...... takole se sprehajajo po okenski polici med pikapokami, ki smo jih pobarvali decembra ...... fanta decembra nista ravno uživala med šivanjem angelcev, zato ju tokrat nisem niti vprašala, če bi imela spet iglo v roki.
(ideja Tina Mandarina)
S šivarijo bom poskusila kdaj kasneje :) ...Še ena, bolj dnevna in manj rumena slikica čebelnjaka.
Predloga za čebelnjak je iz My Scrap Chihc, čebelice so izrezane s Cuttlebug šablono, listki so L-Em štanca, rožice pa Wildorchidcraft.
Senčila sem s spiced marmelade in vintage photo distress inki, šivi so narejeni z rjavim flumastrom in belim Pergamano gel pisalom.Čeprav mi je kar malo hudo pri srcu, da smo se poslovili od zimske dekoracije, bodo naše stanovanje kmalu preplavili papirnati in filcani žužki :)Pokukajte še k Manueli, Lili in Janji na CRAFT-alnici sodelujte v izzivu!
.
.
.
.
Do naslednjič ... radi se imejte ♥ ♥ ♥

21 komentarjev:

 1. Ooo, to je bil cel čebelji projekt. Toliko vsega ste ustvarili, da skoraj ne morem verjeti. Seveda je vse lepo. Še posebej tisto, kar so ustvarile male ročice. Skoraj tako lepo kot mamini izdelki :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Prekrasno in ustvarjalno v vseh ozirih. Tako čebelnjak kot vse čebelice, tako papirnate, kot filcane, kot tiste, ki sta jih ustvarila fanta, so krasne. Pa super pohvalno, da ste praznovali vsa nova leta in se tako naučili nekaj novega o različnih kulturah.

  OdgovoriIzbriši
 3. Prekrasna i vesela družina!!!
  Male ručice su bile jakoo vrijedne, sve pohvale za ideju i prekrasan rad!

  OdgovoriIzbriši
 4. Ja pa iiiiiii! Kako lep čebelnjak in vse čebelice najrazličnejših tehnik! ;)

  OdgovoriIzbriši
 5. Koliko lepih čebelic!! Ste bili pa ekstra pridni! ♥ In pohvale za praznovanje vseh treh novih let. :)

  Lepo se imej,
  ⓂⒶⓃⓊⒺⓁⒶ

  OdgovoriIzbriši
 6. Kolk maš ti pridna otroka! Bravo fanta, da takole pomagata mamici. Super čebelja družina:)

  OdgovoriIzbriši
 7. Kkašen projekt ste si zadali, čebelnjak je enkraten, sploh vhof, ki je tkao lepo zapolnjen z rožicami in listki, pa mini čebelice! Super!

  OdgovoriIzbriši
 8. Kako luštne čebelice! Moram reči, da mi je res super ideja, da ste novo leto in Božič večkrat praznovali, odlična, zabavna in še vzgojna ideja, ki jo posvojimo drugo leto. Tako da, hvala za idejo :)

  OdgovoriIzbriši
 9. Bravooooo.Ovo je odlično i jako mi se sviđa!

  OdgovoriIzbriši
 10. Pravi čebelji zbor :)). Fanta si zaslužita vse pohvale.
  Izredno lepo, da ste novoletno praznovanje potegnili vse do kitajskega novega leta.
  Lp

  OdgovoriIzbriši
 11. Čebelice, čebelice, saj moje ste prijateljice..........., vedno ko jih vidim mi v ušesih zaigra znan Slakov napev. So pa čebelice marljive živalice, katere prav lepo sovpadajo s tvojo in pridnostjo tvojih fantov.
  Krasen projekt ste naredili, res.

  OdgovoriIzbriši
 12. Kako lep projekt! Mi je zelo všeč, da so otroci tvoji pomočniki pri ustvarjanju. Skozi igro se nehote tudi učijo a ne? Skratka mama Bojamoja je carica, fanta pa prava cukra! Bravo mami, še mnogo skupnih projektov vam želim!

  OdgovoriIzbriši
 13. Tole je bil pa res pravi projekt in to zelo zelo uspešen!
  Krasni izdelki :-))

  OdgovoriIzbriši
 14. ♥ ♥ ♥ hvala punce :)


  hi hi :))) Lili, tudi meni gredo Slakove čebelice po glavi :)))
  Ne vem pa, kako sem jih tokrat izpustila ... lani smo refren veselo prepevali. Letos ga pa še bomo :)))

  OdgovoriIzbriši
 15. jažeš kakšne lušne čebelice!!!!

  OdgovoriIzbriši
 16. res so simpatične... tole je glih pravo za kakega vnetega čebelarja ;)
  Bravo za vse - predvsem za mami, ki deli znanje skozi prakso :)

  OdgovoriIzbriši
 17. Prave pridne čebelice ste! Vaši izdelki so enkratni. Tvoja dva sinova sta prava mojstra v ustvarjanju. Čisto po mami, seveda. :)

  OdgovoriIzbriši
 18. Ste pa družina pridnih čebelic. Bravo vsem skupaj .

  OdgovoriIzbriši
 19. Krasna ideja s čebelicami in panjem ... lepo je, da vedno v svoje delo vključiš tudi svoje fante ...
  Tudi pri nas obožujemo čebelice ... saj so to za našo družino neke sorte svete živali ... kajti tudi iz njihovega načina življenja se lahko otroci ogromno naučijo za življenje ...

  OdgovoriIzbriši
 20. Simona, čudovita objava, polna drobnih čudovitih stvaritev, tista za craftalnico pa je itak tako dobra, ker je tvoja. Zelo lepo si izdelala panj, izbrala krasne barve, da o čebelicah sploh ne govorim. K-j-u-t-i-!! LP

  OdgovoriIzbriši
 21. Te čebelice sem občudovala že pred dnevi ... zdaj pa imam čas, da še nekaj napišem. Ta čebelnjak s čebelicami je krasen. Sploh čebelice so cartne ... v vseh oblikah!

  OdgovoriIzbriši