petek, 3. julij 2009

Alpsko mleko

No, pa malo reciklirajmo ...

Kath je na svojem blogu objavila čudovito čestitko, zraven pa še opis, kako jo je naredila. Žal iz njenega opisa nisem razbrala dovolj, da bi lahko naredila točno tako čestitko ... tako da če kateri uspe bolj laično prevest ... se priporočam :)

No, najprej sem poskusila z reliefkom na valovito lepenko (gorjuška iz prejšnjega tedna) - no, res je, da je kar lepo uspelo, vendar to ni to.

Potem sem razmišljala, da bi povaljčkala žepek, potem pritisnila valovito lepenko in na nov list naredila relief - teoretično bi se morala barva na mestih, kjer bi pritisnila lepenko zbrisati ... vendar tega še nisem preizkusila, ker sem našla tretjo pot :)

Najprej sem imela karton Mercatorjevega mleka, ki je lepljen z belom lepilom, nato pa sem kupila alpsko mleko - njihov karton pa je lepljen z rjavim lepilom in se zato lepo poznajo črtice :)
Če si previden in lepo počasi začneš z oddvajanjem papirja od lepenke, dobiš kar zajeten kos s črtami potiskanega papirja.



Ta papir je zelo "prijazen" - lepo se embosira, lahko štempljaš, z Distresserji pa se tudi enostavno senči.
Valovito lepenko pa lahko porabite tudi za del čestitke ali kaj drugega :)

4 komentarji:

  1. Katerega dela nisi ujela?
    Vzela je valovito lepenko iz zaloge, z valjčkom je nanesla barvo (WS) na embossing folder od hroščka (na notranjo stran seveda), in v njem sprešala omenjeno valovito lepenko. Pa odločila se je, da se ne bo sekirala zaradi tistega nepotiskanega dela ob strani, ampak ga je naluknjala in skozi speljala vrvico.
    Potem je spet z WS naštempljala rožico na kos lepenke in jo izrezala ročno, nato pa še enkrat na pomečkan pavs in ga toplotno embosirala z belo. Gumb je s stare moževe srajce, "sentiments" so pa tudi nekje iz zaloge. In teta je vsa ponosna, ker je samo kramo iz zaloge navezala na čestitko. ;-)
    Upam, da sem kaj pomagala...

    OdgovoriIzbriši
  2. :) no, problem je v tem, da sem naredila točno tako, kot si razumela ti, pa ni niti približno enako njenemu :(

    Mogoče bi morala odstraniti papir tudi iz zadnje strani valovite lepenke ...

    Muči me, ker je potiskan papir enak nepotiskanemu, pa ni nič valovit - ga je likala?!?

    OdgovoriIzbriši
  3. Bolj gledam slike, bolj se mi zdi, da je ta njen "corrugated cardboard" čisto navaden pak papir...

    OdgovoriIzbriši
  4. O, hvala za dobro idejo glede lepenke!

    OdgovoriIzbriši