petek, 24. april 2009

Kvačkan nakit

Moja draga soforumašica Anita, mi je na srečanju v Velenju pokazala postopek kvačkanja nakita. Njene umetnije sem od daleč opazovala že doooolgo časa, vendar sem pod pretvezo, da ne nosim nakita in da ne znam kvačkati, nakit le opazovala.

Ampak, ko se je na njeno delavnico prijavila tudi Mravljica :), pa sem si rekla, kaj me stane, če gledam tudi Mravljici pod prste - Mravljici sem kukala pod prste že v Litiji, ko me je Lili učila kvačkanja rožic in moram priznati, da tako počasnih rok, ko komu razlaga, še nisem videla :) in prav ta počasnost je meni pomagala, da sem postpek kvačkanja nakita dokončno skapirala :)))

No, potem se je pa pojavila še Baška, ki je imela perlice nanizane na dveh sukancih in mi za vajo prijazno odstopila enega.
In ker sem firbec brez primere, sem morala narediti eno doma :) in zagotovo ne bo edina :)))

zdaj meri že čez 80 cm in čaka, da nasnujem in pokvačkam še eno škatlico perlic.


Odlična zamisel za darila :)

13 komentarjev:

  1. Ko pa ti začneš, začneš na veliko :) Bravo, ampak za darila pa le premisli. Ne zasluži si čisto vsak toliko tvojega časa ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Super! Le tako naprej

    LP Anita

    OdgovoriIzbriši
  3. Kaka lepotička. Je pa Aniti uspelo, da vas je že cel kup okužila :)

    OdgovoriIzbriši
  4. aaaa, še ti:)))) no, sej nisem dvomila:)))ko si pa bla tako vtrajna na srečanju:))))

    OdgovoriIzbriši
  5. Ooooooooo...., ti si pa pridna.Bravo! Pa kolk si že nardila. Si šla takoj v akcijo! jaz se pa še nisem spravila zraven. Sicer pa nekaterim pa res vse rata. Jaz imam veliko željo, da tud te "kuglice" osvojim - morda mi uspe med bližnjim dopustom( sicer sem možu obljubila, da ne bom nič ustvarjalnega jemala sabo))))))

    Veruška

    OdgovoriIzbriši
  6. Super ti uspeva, pa saj si obvladala že na srečanju. Bravo. Potem boš ti naredila tako dolgo za vezat?Koliko pa boš še nakvačkala?

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja, ja... tako je tole kvačkanje. Prava droga, ki te zasvoji in ne moreš nehat, ko enkrat začneš. Lepo ti uspeva in dobrodošla v klubu zasvojenih kvačkarc ;). Zelo luštno je.

    OdgovoriIzbriši
  8. Super ti gre :) Sicer pa gre tebi vse super, česar se lotiš.

    OdgovoriIzbriši
  9. Well! Really fantastic work! The first picture is Art! Congrats! have a nice weekend!

    OdgovoriIzbriši
  10. Uf, moj poklon do tal in še naprej :-) Ti si pa res vztrajna. Moja-tvoja ogrlica še vedno čaka na nadaljevanje, zdaj pa sem dobila vzpodbudo, da nadaljujem z delom.

    OdgovoriIzbriši
  11. Joj kako si ti pridna. Kar tako naprej!!! Čakamo naslednje stvaritve!

    OdgovoriIzbriši
  12. :) hvala punce :) Thanks, David :)

    Mene so napadli eni čudni virusi (doma me vztrajno sprašujejo, če se na skrivaj družim s kakim Mehičanom :))))), tak da je še nisem dokončala :(

    Mi je pa Matevž z največjim veseljem že nasnul perle za naslednjo :)))) le kakšne barve bo - modra!

    OdgovoriIzbriši