sobota, 3. januar 2009

Male harmonike

Knjigica - harmonika za shranjevanje ustvarjalnih pripomočkov.

Poleti sem si parkrat ogledala filmček o izdelovanju knjigic in harmonik na Scrapbook Lounge, vendar se mi je zdela cela znanost, preden bi se spravila k delu. No, ko sem prvič prijela harmoniko, ki jo je Kaja75 naredila za DODO, so padle še zadnje zavore. Filmček sem si ogledala še enkrat in harmonika se je kar sama zložila skupaj. No, skoraj :)))) sicer sem za izdelavo prve porabila dobre pol ure ... no za popravke mojih prehitrih prstov pa sem porabila nadaljnji dve uri, da je bila harmonika lahko sploh za darilo.

Seveda je bila moja prva harmonika namenjena nečakinji Ani, da bo vanjo lahko shranjevala pohroščkane listke in odtise štampiljk.

Naredila sem jo iz debele lepenke, ki je podloga Muflonovem Akvarlenem papirju. Ovila sem v scrapbook papir (mislim da Rayher), trakec je organza (firme ne vem), vendar bi bilo boljše, če bi bil gosto tkan, saj se ob večkratnem zavezovanju trakec nekoliko razpisti, če pa nisi pazljiv, pa se hitro pokažejo luknje :(
Štampiljke so Autumn Leaves Flourishes, senčeno je z Distress Inki )Peeled Paint in Aged Mohagony).

Rdeč polka dot trakec ni dodan po naključju :(
V tistem delu sem zlepila dva dela lepenke nekoliko preblizu, pa se mi je ob zapiranju papir nekoliko pretrgal. Ker pa se da skoraj vse moje nerodnosti popravit, sem se odločila, da tam nalepim še širši trakec - tale ne najbolj pristajal.




Vsebina so seveda pohroščkani listki in odtiski.


Aha .... še ena stvar se vidi :((( najprej sem mislila, da bi za zapiranje uporabila ježka, ki sem ga imela doma. Ne vem zakaj - mogoče je bil premalo prilepljen, mogoče premočen - se mi je pri odpiranju zgodila mala nesrečica - en del ježka se mi je odtrgal, s sabo pa odnesel tudi košček papirja, na katerega je bil prilepljen.
Da sem prikrila raztrganino, sem si omislila magnetni papir, ki pa se žal ni obnesel :(
No, zdaj vem, da ne rabim več lepit magnetnega papirja, ježka pa bom morala kupiti kakterega drugega :)

Iz ostankov lepenke sem naredila še eno manjšo harmoniko. Tudi ta je šla za darilo :)



7 komentarjev:

  1. Uh, si pa imela ogromno dela! Kot vedno pa ti je uspel čudovit izdelek, se sploh ne čudim:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Uuuu, še ene zelo dobro okužena s harmoniko :) Prav lepi harmonika knjigi si naredila. Napake pa nastanejo vedno ob delu, na njih se učimo. Tiste boljše ustvarjalke pa jih znajo tako prekriti, da sploh ni videti, da je bilo kaj narobe :) Če ne bi povedala, nihče ne bi vedel.

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo lepo si naredila tile dve harmoniki, ki res zgledata dobro. Vsi detajli so dobro dodelani, tako da mi je zunanjost še posebej všeč.

    OdgovoriIzbriši
  4. Superca harmoniki sta ti uspeli, res cestitke. Za vse drobne napake, ki jih sploh ne bi opazila, ce jih ne bi ti omenila - pa en velik aplavz. To je prava ustvarjalnost, ko se moras domislit nacina, kako se iz godlje spravit :))
    Mi je pa vsec ideja o magnetkih za zapiranje, ampak kako bi spravil "nasprotnopolna" trakova skupaj. Mislim, nimam pojma, ker nisem se nikoli magnetnega traku videla, ampak najbrz bi slo :)
    LP, tulpika

    OdgovoriIzbriši
  5. Super si tole naredila, tudi jaz rabim kaj takega! Lp, Moni

    OdgovoriIzbriši
  6. Krasni knjigici sta ti uspeli :) Kar se magnetnega papirja tiče, se sprimeta črni strani, sam to je lažje pri večji površini. Pri kakšnih malih koščkih se zna nardit, da je sprijem skor neopazen. Sploh za zapiranje takšnih knjigic je prešvoh, bo treba kar ježke lepit ali pa prave magnetke.

    OdgovoriIzbriši
  7. Čudovito ti je uspelo! Sem gledala filmček, pa še nimam volje in poguma! Je pa tole več kot le za darilo!!!

    OdgovoriIzbriši