torek, 16. december 2008

Pozicioniranje

Kako nalepiti dodatke na čestitko čimbolj naravnost in čimbolj v pravih in ravnih linijah?
To je bilo moje večno vprašanje. No, saj če uporabljaš tekoče lepilo še ni tako grozno hudo, saj se da še marsikaj popravit, preden se lepilo posuši. Če pa uporabljaš obojestranski lepilni trak ali obojestransko lepilno folijo, se pa malo zatakne. Lepilo drži takoj, popravki niso mogoči.

Lahko naredite en majhen trik - delček traku odlepite, vendar res le delček, in ga prepognete čez rob. To naredite na vseh robovih. Dodatek na čestitki postavite v pravo lego in s pomočjo nohtov ali pincete potegnite ven preostali trak. Dodatek bo tako ostal na mestu.



No, tako sem delala tudi jaz, preden sem kupila prvi rezalnik papirja.
Rezalnik pri meni ni le za rezanje in delanje utorov :)) je odličen pripomoček za natančno pozicioniranje dodatkov.


Če pogledamo na tole, spodnjo čestitko:





Najprej sem izmerila dolžino in širino osnove in slikice. Odločila sem se, da bo slikica od zgornjega roba oddaljena 1/3 prostega prostora, od spodnjega pa 2/3. Prav tako bo enako oddaljena od levega kot od desnega roba.
Na rezalniku enostavno odmerite zgornji rob, kje bo slikica stala. S stranskim ravnilom pa zopet enostavno odmerite levi in desni rob.



A je naravnost ali ni?



9 komentarjev:

  1. Super ideja! Jaz sem ena tistih, ki uporablja obojestranski lepilni trak in potem trgam dol, ker ni naravnost. :) In krasna čestitka, mi je všeč ozadje.
    Lp, Nataša.

    OdgovoriIzbriši
  2. Res super ideja! Čestitka je super lepa! Lp, moni

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaz še vedno delam kar na "uč". Nikoli nič ne merim, če je naravnost je, če ni pač ni. Je pa tvoja ideja super in jo bom gotovo uporabila, ko se bom odločila, da me moti, če je kaj postrani.

    OdgovoriIzbriši
  4. Res dobra ideja. Jaz postavim voščilnico na podlago za rezanje, potem pa z ravnilo uporabim kot vodilo in "ciljam". Pri polaganju slikic/plasti na osnovo ne diham ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Obe ideji sta že bili tudi pri meni v uporabi, največkrat pa uporabim naslednjo: kvadrat ali pravokotnik, ki ga hočem nalepiti, primem na dveh diagonalno nasprotnih koncih in tako lahko premikam gor-dol in levo-desno, preden nalepim.
    p.s. Lupkana voščilnica!
    Pozdravček, N.

    OdgovoriIzbriši
  6. Pridna, da si tako natančna. Si te bom morala vzeti za zgled. Jaz kar na uč naredim, in ko kaj zafušam, kamufliram z dodatki in bleščicami:)

    OdgovoriIzbriši
  7. Krasne ideje imaš in hvala, ker jih deliš z nami. Tudi ta čestitka je krasna.
    Ti pa moram povedati, da že kar nekaj časa spremljam tvoj blog in mi je blazno všeč. Tvoje umetnine so res izvirne.
    LP, Taja

    OdgovoriIzbriši
  8. Jaz tudi kar na uc delam, se mi naceloma se ni ponesrecilo :))) Tudi koledarje in plakate sem vedno prosto lepila :)
    LP, tulpika

    OdgovoriIzbriši
  9. Voščilnica je mega lepa. Ideja bo ponucna,ko bom začela uporabljat ta trak lepilni...drgač pa - jaz mislim,da je ravno nalepljena :o)))

    OdgovoriIzbriši