sreda, 24. marec 2010

1. slovenski blog izziv

Hvala Manueli, da je naredila tisto, česar si sama nisem upala - ustanovila je prvi slovenski izzivalni blog. Ne samo za nas papirčkarice - tudi druge ustvarjalke bodo imele možnost pokazati svoje izdelke.

Skupaj z Vladko bomo tako vsak drugi teden pripravile nov izziv.Prvi izziv je tu :) in z njim prva skica, ki jo je pripravila Manuela.Moj namen je bil narediti čestitko z eno izmed Gorjušk, vendar so me premamili Enczowo metulji. In prav za prvi izziv je nastal mini albumček za najlepše spomine, z zunanjimi merami 15,5 x 14,5 x 1 cm.Napolnjen še ni, izdelala sem le grob osnutek. Krasile pa ga bodo slike mojih dveh fantov :)Seveda mora biti metulj tudi na zadnji strani.Odločila sem se, da ostanem zvesta vintage-reciklažni tehniki. Premamil pa me je nov medij, ki sem ga preizkusila na metuljevih krilih - Crackle accents (Zita, hvala :). Razpoke so lepe, verjetno bi bile bolj vidne, če bi medij nanašala bolj na gosto.Rožice so narejene iz treh velikosti retro flower štanc, malce nagubane in senčene, z razcepko in kovinskim dodatkom.Za malce bleščečega okrasa sem v kote in na telo metulja dodala še polperle.Zopet sem delala s kartonom Mercatorjevega mleka. Lepilo med plastmi je belo in se lahko lepo uporabi brez motečih rjavih črt (karton alpskega mleka pa je lepljen z rjavim lepilom in imata zato lista rjave črte). Brez kakršnega koli problema se lista lepo odlepita od nagubane sredice.
Ugotovila sem tudi, da je zunanji, potiskani del malce tanjši od notranjega, zato je bolje, da se le ta najprej oddvoji od sredice. Jaz si pomagam z dolgim čopičem in pinceto.
Karton sem odrezala s pomočjo 6x12 inčnega merila.Pri ogrodju albuma sem odstranila le potiskani del, notranji del pa je ostal za prvo in zadnjo stran v albumu. Ker sem imela le dve poli željenega SB papirja, sem v album všila le tri liste - tako sem dobila osem strani.Liste sem še odprte sešila po navodilih "Make the grade book", nato pa sem jih zlepila, tako da je del z lepilom gledal navzven, potiskan del pa navznoter. Lepila sem z obojestranskim lepilnim trakom. Sešite liste sem nato privezala na ogrodje albuma.Na vsako notranjo stran sem prilepila scrapbook papir (robovi so nacufani in osenčeni, po sredini papirja sem narahlo naštempljala delčke pisave), pritrdila daljši trak, ki je namenjen zapiranju in prilepila obdelano (enako kot notranje strani) prvo in zadnjo stran.
Manjši metulj je izrezan iz istega scrapbook papirja kot sta prva in zadnja stran, poštempljan s pisavo, osenčen, čez sem nanesla Crackle accents. Med sušenjem sem izdelala še večjega metulja, ki je iz dveh listov iz kartona, poštempljan in osenčen.
Čipka je kupljena v lokalni trgovini, bordura je Martha Stewart Doily lace.
Rožice so prilepljene z glue dots. Vejice pod rožicami so nahrčkane :).

Na koncu sem še osenčila celoten album. Vse senčenje na tem albumu je narejeno z Vintage Photo Distress Inkom.


Upam, da vam bo za prvič všeč :))Do naslednjič ... radi se imejte ♥ ♥ ♥

24 komentarjev:

 1. Oooo, čestitke za to, ker si del ekipe!
  Tvoj albumček je čudovit. Ta tehnika ti je pisana na kožo.
  In hvala za opis postopka izdelave!

  OdgovoriIzbriši
 2. Album je več kot čudovit. Resnično ti leži ta vitange stil. Metuljček pa...hudo.
  Pozdravljena tudi vaša ideja in trud.

  OdgovoriIzbriši
 3. Čudovito, prava umetnica si, ste se pa zelo resno lotile :-)) Čestitke!!!

  OdgovoriIzbriši
 4. Kaj všeč, prekrasen album je. In ko sem zvedela, da je iz recikliranega paprija, še toliko bolj.
  Pa vse podrobnosti, metuljček in cracle lesk (to sem videla šele zdaj, na tvojem blogu) in perlice in vse je OOooooooh. Samo sedi in vzdihuj.
  Pa čestitke za prvi blog z izzivi.

  OdgovoriIzbriši
 5. Čestitam! Čudovit in domiseln album si izdelala.

  OdgovoriIzbriši
 6. Hudo dobro je tole videt. Meni je še toliko bolj všeč, ker je osnova reciklirana :) Ampak tale vintage si pa res v nulo osvojila, no.

  OdgovoriIzbriši
 7. Prekrasno! Vsi dodatki, sam način izdelave, recikliranje. Mojstrica!

  OdgovoriIzbriši
 8. Najprej čestitke za Craftalnico. Ob taki sestavi ustvarjalnega tima, vem, da nas boste res izzivale in bodo pokazani izdelki res raznoliki.

  Pa še malo o albumčku - kljub temu, da vintage meni osebno ni preveč blizu, pa zelo rada gledam izdelke narejene v tem stilu, saj so vedno tako lepo dodelani in vse te krasne malenkosti, ahhhhh.

  Nisem pa zasledila s čim si izrezala metuljčka?

  OdgovoriIzbriši
 9. Z Vladko sva imeli ta privilegij, da sva videli izdelek pred objavo na blogu, ampak tisto je bil le del celotne lepote, ki jo vidiš šele tukaj. Super si opisala celotni postopek in vse dokumentirala z odličinimi fotografijami. Album je pa tako ali tako prekrasen. ;)

  OdgovoriIzbriši
 10. Svetovno! Pa še tako fajn si opisala. Čestitke, da si pristala v timu. Prav luštna kombinacija ste, vsaka s svojim stilom. Super!

  OdgovoriIzbriši
 11. Krasen izdelek s vsemi možnimi detajli v tvojem slogu-čudovito! Pa hvala za nasvet in lepo teje zopet `videti`.

  OdgovoriIzbriši
 12. Najprej hvala za čestitke in pohvale :) lepo se je bilo vrniti in prav vesela sem, da bo od sedaj naprej moj blog malce bolj živ :))


  Suzi, metulja sem izrezala tko na uč :)) s škarjami. Ni popoln, mi je pa prav zaradi tega všeč.

  Pa pozabila sem dopisati končne mere albuma - 15,5 x 14,5 x 1 cm. Bom popravila zgoraj v tekstu.

  OdgovoriIzbriši
 13. oh very GORGEOUS abums !!! I love it !!! your creation is very fabulous !!!
  Hugs coco

  OdgovoriIzbriši
 14. Prav zaradi takih lepot sem zelo vesela, da sodelujeva. Vedela sem, da bo izpod tvojih rok nastalo nekaj fantastičnega in prečudovit je ta album. Barve, metulj, sestava, vse je tako krasno, da samo strmiš in gledaš.

  Pa še odgovor glede štampiljk iz Amerike. Priznam da sem šla okoli riti v žep in si s tem marsikaj prihranila. Moja prijateljica živi v Ameriki in sva z njo skombinirali, da je prišlo do mene z manj stroški. Ampak na koncu koncev je še ta ena poštnina nekaj znesla, tako da raje ne preračunavam kolko so me stale te štampiljke, ampak vseeno sem si jih zelo želela :-)

  OdgovoriIzbriši
 15. OK, če nisem padla dol že prej, ko sem si vse lepo ogledala, bom pa zdaj, ko si povedala, da si metuljška ročno izrezala.

  Albumček je dodelan v nulo, potem ko bodo notri še fotke tvojih fantov, bo neprecenljiv spomin.

  OdgovoriIzbriši
 16. kako popolno! nisem doma v papirju, samo občudujem lahko - to pa počnem z odprtimi usti, verjemi.

  OdgovoriIzbriši
 17. Super lep album.Sem prav vesela, da si v timu Craftalnice, tako bo vsakih 14 dni spet kaj zanimivega na tvojem blogu.Albumček je zelo lep in vsi dodatki in način izdelave super. Res si mojstrica.

  OdgovoriIzbriši
 18. Oj, kako mi je všeč ta tvoj stil. Prav vse kar pride izpod tvojih rok je lepo.

  OdgovoriIzbriši
 19. fantazijaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!
  ne vem ,kaj nej druzga napišem :-)
  A ga boš prnesla pokazat??

  OdgovoriIzbriši
 20. ¡¡¡Me dejas alucinada !!!
  Maravillosa técnica ¡¡
  Felicidades¡¡
  Besitos

  OdgovoriIzbriši
 21. Moram priznati, da tole ne bi mogla boljše izvest! Barve, vintage, crackle....vse si skombinirala v popolno celoto in res mi je neverjetno všeč. Komaj čakam na še!!!!

  OdgovoriIzbriši
 22. Drugače sem bolj navdušena nad močnejšimi barvami, ampak tvoj vintage stil mi je blazno všeč. Vsi ti detajli - noro.
  Mi je všeč, da narediš več fotk in nas opozoriš na detajle, ki na prvo oko niso tako opazni. :)

  OdgovoriIzbriši
 23. čudotiv stil, čestitam ti, da si postala soustanoviteljica bloga... hvala ti, ker lahko kukam na tvoj blog in občudujem tvoje delo, sedaj pa se bom še kaj naučila, topel pozdravček I.

  OdgovoriIzbriši