torek, 14. oktober 2014

Simona za Mavelu.com: Svetleči božični okraski
Pozdravljene ustvarjalke in ustvarjalci!

Zopet bom z vami Simona z Memory box šablonicami.Danes vam predstavljam dve čestitki, narejeni z enako tehniko - tehniko kombiniranja dveh enakih izrezkov različnih barv.

Lansko leto so me zasvojile šablonice MB smrečice, letos pa sem poskusila s to tehniko pri bunkicah. Nisem tako komplicirala, kot pri smrečicah, saj sem izbrala le po dve barvi.

Najbolj enostaven način pri kombiniranju dveh barv je, da izrez postavite nazaj v šablonico - ena barva je izrezek, druga barva pa ostanek iz drugega izrezka. Nato enostavno izrežete obojestranski lepilni trak v velikosti šablonice, ga nalepite na zadnjo stran izrezka in vsi delci so lepo zlepljeni skupaj. Na ta način lahko izrezek nato tudi enostavno prilepite na željeno mesto na čestitki, saj imate lepilo že nameščeno.
Lahko pa lepite na podlago tudi s hitro sušečimi tekočimi lepili, npr. Glossy accents, Multi medium ... je malce več packanja, morda pa imate za sekundo ali dve možnost popravka pozicije. Na ta način je narejena spodnja bunkica - izrezek sem prilepila na podlago v obliki bunkice, ostanke modre barve pa sem vsakega posebej lepila z Glossy accents. Pomagala sem si z zobotrebcem. 

Seveda bi lahko pustila izrez prazen, spodaj pa bi prosevala modra barva - tako je enostavneje, če pa želite lepši izdelek, se je potrebno še malce potruditi, kaj ne :)

Za izdelavo ozadja čestitke sem tokrat uporabila prekrasno Ringo Tile šablono, ki ponuja veliko različnih načinov uporabe - na tej čestitki sem jo uporabila dvakrat, prvič za ozadje, drugič pa sem uporabila okrogel izrezek za imitacijo bunkice bodike na vejici.


Lahko pa izrežete osrednje motive in jih uporabite za npr. snežinke :)

Do naslednjič ... radi se imejte ♥♥♥ Uporabila sem izdelke, ki so prikazani spodaj. Če vas kateri od izdelkov malo bolj zanima, lahko kliknete na sličico izdelka in povezalo vas bo na njegovo stran, kjer najdete dodatne informacije.

9 komentarjev:

 1. Za lep izdelek se je res potrebno kar pošteno potruditi. :-) Tebi to vedno čudovito uspe. Še vedno sanjam tvoje lanskoletne smrečice. :-) Današnji voščilnici sta mi zelo všeč.

  OdgovoriIzbriši
 2. Čas beži, en, dva, tri. Tudi meni sta všeč.

  OdgovoriIzbriši
 3. Zelo sta lepi. Hvala za nasvet kako kombinirati šablone. : )

  OdgovoriIzbriši
 4. Super si se poigrala. Zelo lepi voščilnici.

  OdgovoriIzbriši
 5. Res "čaraš" z Memory box šablonicami, saj si zopet naredila prekrasni voščilnici. Ozadje je čudovito ;)))
  Lepo bodi, Jana

  OdgovoriIzbriši
 6. Zelo dobro se spomnim lanskih smrečic, so bile res nekaj posebnega. Tudi ti dve voščilnici sta krasni, modra mi je za odtenek bolj všeč :)

  OdgovoriIzbriši
 7. Krasne novoletnice si ustvarila.

  OdgovoriIzbriši