sreda, 23. oktober 2013

Izziv #93


Vas je strah teme? Se bojite temnih kotičkov? 
Če se ne, je tokratni izziv pravi za vas. 


Na CRAFT-alnici želimo videti izdelke, ki so povezani z nočjo, strahovi, nočjo čarovnic, zvezdami, luno, ... 
... lahko so strašljivi ali pa le "nočni", torej lepi, romantični. 


Jaz sem naredila vsakega po malo ... no ja ... ne ravno malo ... 

Strašljivi del noči predstavlja čestitka, ki je senčena z blazinico z distress inki (broken china, faded jeans in black soot). Za luno sem uporabila masko. Mreža je narisana s finim alkoholnim flumastrom, pajkec je izrezan ročno.


Romantični del noči pa ne more mimo toplih odejic, ki jim pri meni očitno ne bo videti konca :) Jap, popolnoma so me zasvojile. 
Modra je nastajala med spremljanjem tekem Eurobasketa, roza pa med poročili :))


... modra za fante ...


Maybelle kvadratke sem delala po navodilu Anette, ki ima prečudovit blog My Rose Valley
Združila sem jih z gostimi petljami, delala pa sem na narobni strani in v zadnje petlje (jah, za ene komplicirano, tiste, ki kvačkajo, pa me razumejo :) upam). S sprednje strani je tako nastal meni zelo všečen ploski relief, z zadnje strani pa je malce pridvignjen.


 ... roza za punce ...


 Roza-beli kvadratki pa so združeni z gostimi petljami, z zadnje strani, skozi obe petlji. S sprednje strani je relief plosk, z zadnje rahlo pridvignjen. Všeč pa so mi deli, kjer pridejo skupaj štirje kvadratki.


Odejici sem nato obrobila s polšibičnimi petljami v bež/beli barvi in šibičnimi petljami v modri/roza barvi. Modri sem že dodala valovit rob, pri roza odejici še čakam, da najdem trgovino z belim ali nežno roza flisom, da jo še podložim.


Še malo statistike :)
Obe odejici sta narejeni iz 64 (8x8) kvadratkov. Modra meri 85 x 85 cm in tehta 670 gramov; roza meri 80 x 80 cm in tehta 630 gramov. ... tole pa je moj nekajletni projekt, o katerem sem že pisala ...Odeja je dobila končno obliko, pokvačkani so vsi kvadratki :))) dodala sem še nekaj roba.
Narejena je iz 234 kvadratkov (13 x 18), meri 130 x 175 cm, tehta pa kar 2465 gramov!!! 

Da vam bo malce bolj jasno, zakaj je trajalo leta in leta, da sem jo dokončala .... za en kvadratek sem ob res hitrem kvačkanju porabila 1 uro in 15 minut, prvi kvadratki pa so bili v mojih rokah tudi po dve uri ... 

Odeja je zelo prijetna, topla, prav z veseljem se z njo pokrijem :)

Pokukajte še k Lili, Janji in Andreji, ter na CRAFT-alnici sodelujte v izzivu!
. . . .
Do naslednjič ... radi se imejte ♥ ♥ ♥
 

17 komentarjev:

 1. Gremo lepo po vrsti :-) Voščilnica je prijetno strašljiva, odejice pa sanjsko lepe. Za tole pisano, ki praviš, da si jo dolgo delala, zaslužiš vse čestitke :-)

  OdgovoriIzbriši
 2. Najprej se bom ustavila pri zadnji odejici, nekam znani so mi tile kvadrati, sem jih že dolgo nazaj nekje videla ali se motim ??? No, saj ni važno, čudovita odeja je nastala iz njih. Tudi drugi dve sta čudoviti, tako nežno vintage.
  Voščilnica je pa tudi tako buu, simpatična.

  OdgovoriIzbriši
 3. Uau kako nora odeja! prav vse barve is zajela. voščilnica pa je enkratna! lp

  OdgovoriIzbriši
 4. Wow, ti si bila stvarno vrijedna. Nastali su prekrasni radovi. Plava i roza dekice su posebno lijepe.
  Lp; Sonja.

  OdgovoriIzbriši
 5. o wow, te odejice pa so tako zelo cudovite. Ta zadnja ima sploh nori barvni efekt. Ostali dve pa stako zelo romanticni. Res super. Cestitka pa je tudi oprav strasljiva :))

  OdgovoriIzbriši
 6. Pridna 100 na uro, nimaš kaj :) voščilnica je lušna, čisto prava za noč čarovnic, dekice pa vauuu, sploh ta pisana...

  OdgovoriIzbriši
 7. Vauuu kako čudovite odejice. Lp

  OdgovoriIzbriši
 8. Bom morala čeljust pobrati iz poda nekje.
  HUDO!!!!!
  Una tavelika je posebna, tamali dve pa romantični, čisto res.
  hvala za link do navodil!

  In še enkrat - kapo dol.

  OdgovoriIzbriši
 9. Voščilnica je enkratna, prava za strašljivi zadnji dan v oktobru, odejice pa so čudovite.

  OdgovoriIzbriši
 10. Adijo pamet :) kak je men to lepoooooooo noro. Še zmeraj padam na kvačkane odejice za dojenčke - meni je to večno in zmeraj lepo. O veliki pa sam...kapo dol..tole je bil projekt in pol!

  OdgovoriIzbriši
 11. Beautiful Maybelle blankets. Thanks for sharing. Well done you. So many squares. You must crochet like a machine. :D
  Have a wonderful day.
  Annette
  My Rose Valley

  OdgovoriIzbriši
 12. Pohvale za pisano dekico.Voščilnica pa je čudovita,čeprav tudi malce strašljiva,kar je tudi namen.
  Pozdravček Urška

  OdgovoriIzbriši
 13. Vsaka čast. Odejice so fenomenalne, sploh pa tista pisana. Čestitka je tudi mega. Všeč mi je kako si naredila mrežo in pajka. :))

  OdgovoriIzbriši
 14. Uau, to so res presežki:)) Čestitam ti za odejo, ki je bila res mega lep projekt. Upravičeno si zadovoljna, čudovita je. Ostali dve sta cotkani še in še:)) Pri voščilnici mi je v oči padla mreža pajka in sam junak pajek. Super si jo zrisala, sem mislila, da imaš štampiljko. Na, pajka bi jaz bolj težko izrezovala, bolj ko bi dobival končno obliko, bolj bi komaj čakala, da ga spustim iz rok:))))) Super si! LP

  OdgovoriIzbriši
 15. Čudovite odejice! Posebej pisana s kvadratki je tako prikupna!:) Tudi jaz pišem blog, sicer o malo drugačnem ustvarjanju, oglasi se kaj:)

  OdgovoriIzbriši
 16. čudovito tako odejice, odeja in čestitka
  lp

  OdgovoriIzbriši
 17. Uff, tole si se pa nakvačkala. Čestitke za potrpežljivost in ja, povsem razumem, da je trajalo nekaj časa, da spraviš skupaj vse kvadratke. Vsaka čast, lepo je izpadlo.

  OdgovoriIzbriši