sreda, 27. julij 2011

izziv #35

Počitniško ustvarjanje ali ko dinozavri definitivno izumrejo.Jakob je dobil za rojstni dan vulkanski komplet, ki pa ga zaradi neznanega razloga še nismo uporabili. Tako je pridno čakal tole nesramno mrzlo poletno vreme, ko smo imeli obilico časa, da smo projekt speljali do konca.
Med ustvarjanjem pa smo si krajšali čas s prebiranjem knjig o dinozavrih, vulkanih, pogledali smo si film o Sveti Heleni in Krakatavu, na Discoveryu pa smo si ogledali film o dinozavrih.Najprej je bilo treba vulkan narediti (mavec, v kompletu dobiš kalup), nato pa še pobarvati, kajti bel vulkan ni vulkan ...... igračkanje s senčenjem ...... potrebno je dodati še nekaj umazano zelene ...... joj, pa še oranžna, ker so se rastline vžgale in gorijo ...... da ne pozabimo na rdečo lavo!!! ....
Mami je nato vulkan še dvakrat prelakirala. Med čakanjem, da se vulkan dokončno posuši, smo opravili še stilsko preobrazbo in fanta ostrigli :))... Jakob je imel v ponedeljek god in tako je imel čast, da prvi preizkusi vulkan ...
(klik na sliko vas popelje do filma)... :) super pena ...... nadaljeval je resni znanstvenik Matevž ...
(klik na sliko vas popelje do filma)... fanta sem pustila sama s še osmimi zavitki sode in 3/4 litra obarvanega kisa (porabili smo potečeno barvilo za tično maso) ...... čez čas me je radovednost prinesla nazaj h koritu ...... fanta sta na hitro poiskala nekaj dinozavrov, zamašila odtok ...... in elegantno ter znanstveno ponazorila njihovo izumrtje ...Ker pa je dasa masa obvezen pripomoček vsakega pravega znanstvenika, smo naredili še dva ježka, ki bosta takole nosila barvice in svinčnike, s katerimi bosta zapisovala svoje znanstvene projekte. (manjkajo še očke, ki pa jih bomo prilepili, ko se ježka posušita)Mami pa je ustvarjala nekaj povsem drugega.
Letos je tašča sadila paradižnik 3 tedne prej, zatorej je tudi dozorel prej, in zato sem ga lahko vkuhavala že dvakrat. Za začetek sem ga vlagala v male posodice (350 ml), da je notri mezge za dve veliki pici - uspelo mi je skuhati že 15 kozarčkov :)
Iz ostanka mezge pa sem letos prvič vložila zelenjavno osnovo za pašta omako - čebula, česen, korenje, paradižnik, paprika, začimbe. Upam, da se bo obneslo, vendar sem iz previdnosti naredila samo 4 kozarce :)Ja, pa lovilčkov je tudi nastalo kar nekaj :)Pokukajte še k Manueli, Lili in Janji na CRAFT-alnici sodelujte v izzivu!
.
.
.
.
Do naslednjič ... radi se imejte ♥ ♥ ♥

9 komentarjev:

 1. Carskoooo :))) Odlično delo mala znastvenika, sem se prav nasmejala. Mama pa je bila tudi pridna s svojim paradižnik vulkanom.

  OdgovoriIzbriši
 2. Prav super ste se imeli. Še posebej pohvalno je, da poleg vulkanskega izbruha in vrnitve dinozavrov uspeš konzervirati še paradižnik.

  OdgovoriIzbriši
 3. Joooj, koliko vsega se dogaja pri vas. Bi človek rekel, da še dobro, da ni ves čas tako vroče :) Uživajte še naprej, superca ste!

  OdgovoriIzbriši
 4. O vulkan imate!!! Čisto pravi, ki bruha lavo!!!Čudovito se zabavata tvoja znanstvenika. To veliko obeta. Tako mladino rabimo v Sloveniji!:):)

  OdgovoriIzbriši
 5. Lepo ste se zabavali in tvoji lovilci so čudoviti :-))

  OdgovoriIzbriši
 6. Super objava. Prav uživala sem pod vulkanom z dinozavri. Pa pohvale tudi pridni kuharici...

  OdgovoriIzbriši
 7. Ej, veš kako mi je pasalo brati tole v tem deževnem četrtku!!! Super ste se imeli in res ste že pravi znanstveniki. Film o sveti Heleni?? Je zanimiv? :)
  Ne samo fantiča, tudi mama je bila zelo pridna in si zasluži vse pohvale.

  OdgovoriIzbriši
 8. :)) o gori svete Helene, vulkanu, ki je eksplodiral podobno kot Krakatav.

  OdgovoriIzbriši
 9. Tale vulkan je res super projekt za male navihance ;) lovilčki pa za mamo :) Zakon ste! Lp

  OdgovoriIzbriši