sreda, 26. maj 2010

izziv #5 - recikliramoKer sem nepoboljšljiv hrčkar, ker težko vržem v smeti stvar, v kateri vidim vsaj malo potenciala in ker so se mi zaloge že kar precej nakopičile, sem se za ta izziv odločila, da recikliram tisto, kar še ni prišlo na vrsto.
Ker sem karton uporabila v treh izzivih, bi se malce preveč ponavljala, če bi tokrat zopet zaradi izziva zavila v trgovino po mleko :) in zato danes ni čestitke.Je pa mini albumček iz rolic od papirnatih brisač in šatuljica iz tulca, na katerem je bil prej nalepljen obojestranski lepilni trak. (verižica je tokrat samo za okras :)Album govori mojo zelo zgoščeno zgodbo zadnjih 30 let, saj sem na prvi sliki stara okoli dveh let.
Ja, na naslovnici sem jaz - imela sem prikupno kapico, izpod katere so kukali kodrčki.
Zakaj "Monči"? Zato, ker so me tako klicali vse dokler me nečak ni preimenoval v Boo, Bojo in kasneje nečakinja v Bojo Mojo. Boja = botra. Nečaku sem krstna botra in ker je nečakinja mislila, da sem tudi njej, me je klicala Boja Moja - moja botra :))

V notranjosti so obdelane rolice, v njih pa so zataknjeni mini tagci.Pogrešam vse tiste, ki jih ni več z nami, velikokrat se spomnem nanje. Pa na Gaeto, Švrka in Piko tudi :(.No, tukaj sem že večja, pionirka :))) desna rolica pa je posvečena samo mojima fantoma.Bratranci in sestrična se imajo zelo radi :)
Še z zadnje strani, kjer smo na sliki mi štirje na Matevžkov rojstni dan.Šatuljica iz tulca lepilnega traku je oblečena v SB papir, rožice so iz ostankov SB papirja, čipka je iz domače zaloge.še pogled z druge perspektive.Vendar nisem pri recikliranju uživala samo jaz :)) Tudi Matevž in Jakob sta.
Tulec od papirnatih brisač sem narezala na približno pol cm široke trakce, katere sta fanta nato s spodnje strani pomočila v mekol in prilepila na trši barvni papir. Kasneje sta jih še pobarvala s temperami.

Kaj sem uporabila za material, vam je verjetno jasno, vendar vseeno lepim slikico :)Nisem uporabila tulcev WC papirja, ker se mi nekak ne zdi higienično.
SB papir je Daisyd's in K&Company, metulj na prvi strani je QuicKutz Monarch, senčeno in štempljano je z Walnut Stain in Vintage Photo distressi. Dodatki so narejeni na zalogo iz ostankov papirja, tako da nisem imela veliko dela.


Pokukajte še k Vladki in Manueli in na CRAFT-alnici sodelujte v izzivu!Do naslednjič ... radi se imejte ♥ ♥ ♥

25 komentarjev:

 1. Super izziv si pripravila in res ima verjetno vsaka doma kaj, kar lahko porabi.
  Nastale pa so tudi čudovite stvari.

  OdgovoriIzbriši
 2. Avtor je odstranil ta komentar.

  OdgovoriIzbriši
 3. Album je mega!!!! Rada imam tvoje scrapanje!

  OdgovoriIzbriši
 4. Čudovito si uporabila stvari, ki jih "navadni" ljudje zavrže(m)jo :) Album je res lepa zgodba tvojega življenja. Pa tudi škatlica je zelo, zelo lepa!

  OdgovoriIzbriši
 5. Zdaj pa vem, zakaj si Boja Moja :) Izdelki so absolutno famozni, ideja za izziv pa je tudi krasna - ravno prava za vse nas hrčkarce.

  OdgovoriIzbriši
 6. Ooooo kako dober albumček, tako živahno si ga naredila in res je oboje zelo lepo :-))

  OdgovoriIzbriši
 7. Dobra ideja za izziv, ter čudovito shranjeni spomini. Vse pri tebi narejeno pa je itak fantastično. Zelo mi je všeč!

  OdgovoriIzbriši
 8. tvoji izdelki so vedno tako dovršeni, z veliko mero okusa in "pravega pogleda". komplimenti.

  OdgovoriIzbriši
 9. Se bom kar strinjala s predhodnicami....dovršeno, odlično, popolno. Albumček me je povsem prevzel, prav tako stvaritvi tvojih dveh fantov.

  OdgovoriIzbriši
 10. Superski album! Pa ne boš verjela, ampak tudi sama sem se danes spomnila na ''nekaj'' iz rolic :) Sem že na otočku spraševala, če kdo ve, kako se naredi, pa sem le ugotovila.

  OdgovoriIzbriši
 11. No, zgodbica o tvojem nicku je res zanimiva :)))

  Albumček je pa vrhunski! Lepo, da si nam dovolila pokukati na nekaj tvojih utrinkov, ki si jih tako čudovito sestavila skupaj. Super si!

  OdgovoriIzbriši
 12. Krasno zgodbo si spletla iz reciklaže :-) Album je čudovit in dodelan, tako kot ti to znaš in obvladaš. Za šatuljico pa itak nikoli ne bi rekla, da je narejena iz ostanka lepilnega traku. Krasna je.

  OdgovoriIzbriši
 13. Kako ti zavidam, da v stvareh, ki jih jaz mečem stran, vidiš tak potencial. :) Prečudovito!

  OdgovoriIzbriši
 14. Prekrasno. Všeč mi je vse..od zamisli, barve, super da si vklopila odkod tvoj nick... Krasno!

  OdgovoriIzbriši
 15. Tvoj vzdevek sodi med tiste zaklade v življenju, za katere lahko rečemo, da imamo res srečo, ker so nastali.

  Tile tvoji albumi pa ... gledam jaz rolice papirja, ki stojijo na polički, preden odhitijo v reciklažo, in razmišljam, viš, Boja Moja bi znala, ti si pa ... lena? Sanjaš?

  OdgovoriIzbriši
 16. Tudi jaz moram posebej pohvaliti albumček! Ker je preprosto čudovit! Dosti dodatkov, ampak hkrati ravno prav. Prav zares mi je všeč!

  Seveda, tudi šatulja prav nič ne zaostaja...čeprav album mi je pač prvi padel v oči. ;)

  OdgovoriIzbriši
 17. Prekrasno si sve napreavila, svaka čast!!!

  OdgovoriIzbriši
 18. Svetovna reciklaža!!!! In vsi ti detajli! Res si mojstrica! Še dobro, da ne smeš tekmovat, tako imajo drugi vsaj nekaj možnosti :-))

  OdgovoriIzbriši
 19. Ja, rolce in tulci, vse to se najde tudi pri meni, vendar ni tvoje domišljije in kreativnosti!
  Čudovito si reciklirala!

  OdgovoriIzbriši
 20. Čudovita reciklaža, se kar ne morem nagledat! Tudi 'ta mala dva' sta že prava umetnika. Vse pohvale vsem trem. :)

  OdgovoriIzbriši
 21. Dolgo časa nisem uspela sesti za računalnik in kadarkoli po dolgi odsotnosti pridemna tvojo stran, me navduši tvoj stil in dovršenost tvojih izdelkov, pa ne glede na to ali gre za recikliranje ali ustvarjanje na novo.

  OdgovoriIzbriši
 22. O, kok lepo :) Super knjigica! Pa tudi fanta sta se potrudila s svojima slikama :)

  OdgovoriIzbriši
 23. Već dugo pratim tvoj blog i oduševljena sam tvojim idejama i kreacijama!! Ovaj album je prekrasan, a recikliranje mi je omiljena aktivnost! Poseti me na http://littlescrapbook.blogspot.com/ i reci mi šta misliš o mojim malim eksperimentima, jer
  sam se i ja od skora oprobala u scrapbooku, čestitkama i mini albumima i potpuno se zarazila njima!
  Sve najbolje i još mnogo tako divnih ideja ti želim!
  Biljana

  OdgovoriIzbriši