sreda, 7. april 2010

izziv #2: modro za novorojenčka

Uau ... dva tedna sta mimo in nov izziv je tu. Moram priznati, da sem nad odzivom na prvega zelo pozitivno presenečena :) Toliko različnih tehnik, toliko različnih ustvarjalk in toliko različnih čestitk! Kar 55 se jih je nabralo! Res pohvale vredno :)

Kar me je pa še bolj presenetilo, je pa dejstvo, da je bilo veliko prijavljenih meni dosedaj še neznanih blogerk in ustvarjalk. Hvala, da sem lahko kukala tudi na vaše bloge in v vaše albume.
Moj seznam slovenskih ustvarjalk in ustvarjalcev se je tako še dodatno povečal in šteje že 106 "članov".



No, pa da preidem h glavnem delu moje objave. Tokrat sem bila za razpis izziva na vrsti jaz.
Prva misel mi je bila modra fantovska čestitka za novorojenčka. Zakaj? Zato, ker imam s fantovskimi čestitkami nekak odtujen odnos :)))) in znam za fanta narediti le modro kopijo rozaste čestitke. Saj ne rečem, da ni v redu, saj ne rečem, da bi moralo biti drugače, vendar je moja domišljija v tej tematiki močno omejena.



No, da ne bi o tem, da sem spet naredila univerzalno čestitko, ki bi brez težav nosila roza, rdečo, rumeno, oranžno barvo ... nič posebno fantovskega ni na njej, le modra barva nakazuje namen.
Za dodatno modro zmedo pa sem dodala še kupček vrtnic - vendar pa te niso namenjene malemu bitju, temveč njegovi mamici :)



Da pa ne bo le modra, je osnova rjava ... ja, tokrat alpsko mleko, ker je sosedovega zmanjkalo :))) pa čipka je tudi rjavkasta.



In zakaj ne bi dala zadnjemu delu čestitke enako ali vsaj podobno težo kot sprednjemu. Čestitka je tako bolj "zaokrožena", obdelana iz vseh strani ... ni pomembna samo prva stran.



Ponavadi se novorojencu prinese še kakšen priboljšek. Jaz pa ne pozabim niti na mamico - zanjo je tale šatulja (premer 15,5 cm, višina 8,5 cm, v celoti izdelana iz papirja), v katero bo lahko spravila prve spomine na svojo malo štručko. Na začetku pa naj se posladka s čokoladnimi bonbončki, da bodo noči krajše in spanec slajši :)



Tisti, ki me poznate, veste, da kdaj pa kdaj naredim kak lovilec sanj in da sem včasih že prav tečna s tem perjem. Vendar tako osebno darilce, ki v sebi nosi toliko dobrih želja, ne nadomesti nobeno kupljeno z oznako Made in China. Novorojenčku in njegovi mamici pa upam, da prinese kakšno dodatno in sladko urico spanja. Predvsem lepega, posutega z metuljčki :)


Danes bom z razlago bolj skopa.
Osnova čestitke je iz kartona alpskega mleka, senčena in štempljana je z Vintage Photo Distress Inkom. Moder voziček je ročno izrezljan iz daisyd's scrapbook papirja in senčen s Faded Jeans Distress Inkom. Šablono mi je izrezala Irta. Bela vijugica je izrezana s Sizzixsovo swirly šablono, listki so iz Leone Em štance, vrtničke so narejene iz ostankov papirja za voziček.
Rože na šatulji so narejene po Gabrielinem tutorialu, ki ga je našla Jana.


Zopet sem torej reciklirala in porabljala ter zvijala ostanke. Obljubim pa, da naslednja čestitka ne bo reciklirana :))))

Seveda pa ne pozabite pogledati k Manueli in Vladki, kaj lepega sta ustvarili :)


Do naslednjič ... radi se imejte ♥ ♥ ♥

20 komentarjev:

  1. Jaz sem se z očmi kar vrgla na voziček na ostalo pa pozabila. :-) Sicer se mi je to zgodilo iz razloga, da mi je že sam voziček zelo všeč, ker je taki starinski in seveda dodalen tako kot se zate spodobi, do potankosti. Za šatuljo pa se sploh nisem zavzela, sem mislila da je okrasni predmet, ki si ga uporabila za slikanje. In poglej to krasotico, ki tako super dopolnjuje glavni izdelek. Res prekrasen dodatek za mamico. Jaz bi jo postavila na tako mesto, da bi jo cel svet videl :-) In še ta lovilec sanj, taki nežen je, da ti res kar pričara sanje. Ja, super, nimam kaj druga rečt. Vse mi je zelo zelo všeč.

    OdgovoriIzbriši
  2. Prekrasna čestitka in šatuljica, tale izziv je kot nalašč zame, ampak napačna izbira barve, namreč znanki se je rodila punčka. Bom pa naredila v obeh barvah :-))

    OdgovoriIzbriši
  3. Vidiš, tudi jaz sem na Kraftalnici videla samo voziček in mislila, da je tisto v ozadju samo dodatek za lepšo fotko :)
    Voziček je v celoti izrezan s šablono? Noro dober je ravno zaradi starinskega izgleda, ki si ga dopolnila z rjavim kartonom,čipko, senčenjem in vijugicami.
    Šatulja je krasno darilo za mamico. Lovilec sanj pa je tako nežen, da bodo tudi sanje najbrž takšne :)

    OdgovoriIzbriši
  4. U-UAU je bila prva stvar, ki sem jo na glas rekla, ko sem odprla tvojo stran! Ko pa sem se pomikala navzdol, pa sem vedno bolj odpirala usta in oči! Noro, dovršeno do popolnosti...za v izložbo!

    OdgovoriIzbriši
  5. Čudovito darilce si ustvarila. In vsakič znova se čudim, kako ukrotiš to embalažo od mleka. Voščilnica seveda prav izstopa, vendar pa ne šatuljica in ne lovičlček prav nič ne zaostajata.
    Všeč mi je!

    OdgovoriIzbriši
  6. ja, tud mene zanima, če zate izdelujejo kake posebne kartone, ker men tole ne gre :-)
    Voščilnica je pa res za dol past...sem kar zijala nekaj cajta in ker to ni blo dost sem pol še šatuljo in lovilček vidla....mislim...halo....pa si ti ziher, da ni v tebi kaj čarodejke???

    OdgovoriIzbriši
  7. Prav vse je čudovito. In čeprav si hotela narediti nekaj neuniverzalnega, je tudi ta "univerzalna" ideja tako dobro in lepo narejena, da je pravi užitek gledati fotografije.

    OdgovoriIzbriši
  8. Alika, če prideš na srečanje, ti lahko pokažem :))

    Ostalim pa en velik objemček ♥ ♥ ♥

    OdgovoriIzbriši
  9. BojaMoja in ti praviš, da je tvoja domišljija pri tej tematiki močno omejena? Ha, ha!
    Bodi resna, izdelava čestitke, šatulje in lovilčka sanj je fenomenalna! Tudi majhni prefinjeni detajli izdelani v nulo!

    OdgovoriIzbriši
  10. No, meni itak spodnja čeljust na tla pade, kadar kakšno tvojo stvaritev pogledam in tokrat ni bilo nič drugače. Kljub temu, da imam šablono za ta voziček, mi še ni uspelo narediti niti četrt take mojstrovine z njo, kot je tale tvoja.
    Zelo mi je všeč tudi, da "poskrbiš za celoto" - škatlica in lovilec sanj sta naravnost čudovita dopolnitev in takega kompleta bi bila vesela vsaka mamica.

    OdgovoriIzbriši
  11. JOj kako dodelan komlet. S takim stavim, da bo mali sladko spal! Neverjetno lepa kombinacija barv in voziček je res nekaj posebnega!

    OdgovoriIzbriši
  12. Vse je že povedano, vse pohvale izrečene, ne bom ponavljala.Vem pa , da ti veš kaj mislim- ti si ena velika čarodejka, taka taprava!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  13. Izjemna izvedba, uau pri vsaki slki in detalju!!! Hvala za spodbud pri izzivu.

    OdgovoriIzbriši
  14. o huda je tvoja varianta ... vse troje je dodelano čisto po tvoje do potankosti, v nulo... krasno, čudovito..

    OdgovoriIzbriši
  15. Me encanta cochecito maravilloso y original !!!!
    Besitos

    OdgovoriIzbriši
  16. Tole sem si ogledala že med službo, pa nekako pozabila komentirat. Zdaj pa vidim, da so že vse prehvalile, napisale vse, kar sem mislila sama.
    Obožujem tale tvoj starinski videz in dodelanost v nulo. Še lovilček je čudovit.
    Pri nas ima dečva še vedno obešenega nad posteljo in ga ne da :)

    OdgovoriIzbriši
  17. kakšna čestitka! res, kot so punce že rekle - za v izložbo. vrhunsko.

    OdgovoriIzbriši
  18. Joj kak čeden kompletek, takega bi bila pa vsaka mamica ful vesela, kak je cart. Vozička se nisem mogla nagledat.

    OdgovoriIzbriši
  19. Adijo pamet, kak je to lepo!!!!

    OdgovoriIzbriši