petek, 28. november 2008

Za 10.000 obisk poklanjam tutorialčke :)

Prav presenečena sem, da imam že 10.000 obiskovalca.
Res me veseli, da se ustavljate na moji strani, vpisujete komentarje in tako bogatite moj blog. Hvala.

Prav v ta namen, bom opisala postopek izdelave ozadja za čestitko s snežakom, ki je nekoliko nižje na strani.
Naj dodam, da sem danes kar nekaj časa obračala snežaka in ugotavljala, kako sem naredila ozadje, ker mi pri drugem snežaku nikakor ni več uspelo. No, ugotovila sem, da je ves čar v SU! gobici, ki pušča za sabo pikice in vileda gobici, ki lepo enakomerno razmaže Distress ink.


Za izdelavo ozadja sem uporabila eko karton kot osnovo za voščilnico, StazOn Blazing Red, SU! Really Rust, Distress Ink Old paper, Inkadinkado snežinko in košček vileda gobice.



Najprej sem po naključnem vzorcu natisnila snežinke - pazite, da so delni odtisi tudi ob strani, da ozadje ne dobi vtisa urejenosti. Naj bodo natisnjene naključno.



Nato sem z isto blazinico osenčila robove ozadja.



Naslednja je sledila SU! Really Rust blazinica - z njo sem potapkala po osnovi, tako da so se poznale pikice, meje blazinice. Na slikici le lepo vidi.
Žal ostale blazinice, ki jih imam, ne naredijo tega efekta pikic.



Detajl od blizu, kjer se dobro vidijo pikice.


S koščkom viledine gobice sem po celotnem ozadju razmazala Distress Ink. Izbrala sem Old paper, ker je veliko bolj intenzivno zelenkast kot Antique linen, ki bi ga tudi lahko uporabila.
Želela sem rdeče - rjavo - nežno zelenkasto kombinacijo.


In še končano ozadje :)
Ozadje je delano direktno na osnovo za voščilnico. Nanj prilepite še dodatke in čestitka je narejena :)


Upam, da sem bila kaj v pomoč :)
Če nimate vseh pripomočkov, kot sem jih uporabila jaz, malo improvizirajte :) mogoče vam uspe še lepše ozadje, kot je meni.

4 komentarji:

  1. Zelo lepo ozadje oz. že kar ta prava čestitka ti je uspela. Skoraj ni potrebno nič dodajati, ker je sama zase zelo lepa!
    Hvala za natančen opis postopka!

    Lp, Helena

    OdgovoriIzbriši
  2. Res zelo dobro izdelano ozadje in natančno opisan postopek! Hvala ti, da to deliš z nami. Seveda bom poskusila-bom pa improvizirala, ker 3/4 od tega, kar potrebujemo, nimam :( (ne še ;) )

    OdgovoriIzbriši
  3. vau..tole je pa super...

    OdgovoriIzbriši
  4. Si pa res pridna. Jaz vedno komaj čakam na tvoje tutoriale - tako lepo vse opišeš in naslikaš. Objavi kmalu še kakšnega.

    OdgovoriIzbriši