sreda, 23. marec 2011

izziv #26



Nežno, pastelno ... tokrat na CRAFT-alnici razpisuje izziv Manuela.



Ko sem ravno razmišljala, da meni pastelne barve ne pristojijo, da nimam papirja, volje, ideje, sem se zagledala v čestitko, ki sem jo naredila za Nikin krst.
Barve so ravno dovolj nežne (papir Bo Bunny), prav tako mi je tale WOJ odtis zelo primeren za čestitko za krst deklice.
Malo nežnega senčenja, par rožic, polperla in čestitka je tu :)
Seveda nisem pozabila še na en krščanski znak - list trte.




Pokukajte še k Manueli, Lili in Janji na CRAFT-alnici sodelujte v izzivu!
.
.
.
.
Do naslednjič ... radi se imejte ♥ ♥ ♥

sreda, 9. marec 2011

izziv #25



:) skoraj bi pozabila, da je danes sreda ... no, nekaj minut pa res še.
Na CRAFT-alnici tokrat ustvarjamo za naše mamice.



V ponedeljek mi je Matevž še v avtu ves vesel razlagal, kako se učijo novo lepo pesmico za materinski dan, ki bo v torek in da mi jo ne sme še zapeti ... OK, Matevž ... jutri je 8. marec, dan žena, materinski dan pa je 25. marca. On pa trmasto nazaj ... ne, jutri je materinski dan!

Če bolje razmislim, smo včasih praznovali le dan žena. To je bil praznik, ko smo nastopali v dvorani, ko je vsak prispeval nekaj, da smo pokazali mamam, babicam, tetam, sosedam ... da znamo tudi kaj lepega zapeti, zaplesati, narisati, povedati, zaigrati, ko je bila dvorana polna žensk vseh starosti, brez moških :)
Ja, pred letom 1991. Nato so "od nekje" ponovno vpeljali praznovanje materinskega dne. 8. marec ni bil več to, kar je bil v Jugoslaviji. Proslave so postale manjše, za mamice. Tako velikih proslav v čast vseh žensk ni bilo več :(
Ne vem, kako je bilo drugje, vendar v moji rojstni vasici se je s samostojnostjo marsikaj spremenilo. Pa vendar ne grajam, ne tožim, svet gre naprej ... samo obujam spomine :)

Še o nečem razmišljam že četrto leto ... v vrtcu in OŠ smo okoli 8. marca vedno izdelovali nekaj na temo rožic, nato smo izdelke odnesli domov. Ne samo mamici, tudi starejši sestri, teti, mogoče sosedi, ki smo jo imeli radi.
Moja fanta prineseta domov kdaj pa kdaj kakšno reč, večinoma pa zbirajo v mapi in prineseta domov na koncu šolskega leta.
V treh letih vrtca sem bila vabljena samo na en Jakobov nastop za materinski dan in takrat od njega prejela srček. To je vse.

Moj spomin je še kako živ, ko sem v vrtcu in šoli na skrivaj pred mamo (učila je 3. razred) izdelovala čestitko in drobno darilce. Saj je vedela, kaj bo dobila, vendar mi je vedno dala vedeti, da je te male pozornosti neskončno vesela, da ceni ves moj trud. Pa čeprav je bil to na risalni list narisan zvonček, zraven pa mala vijolica ... ne vem, ali sem jaz tako občutljiva ali pa ne razumem teh novodobnih vzgojiteljev :(

No, za letos še nisem čisto obupala. Bom videla, če so v šoli kaj bolj "prijazni" do mamic.



Se še spomnite Hama perlic? Pred parimi leti so bile hit :)
No, pri nas so še vedno. Fanta jih obožujeta. Kot magnetek so pa tudi prikladno darilce.
Letos sta za 8. marec nesla v vrtec oz. šolo svojima vzgojiteljicama in učiteljicama hama rožico - magnetek. Žal teh štirih rožic nimam poslikanih, ker so prej smuknile v darilni papir. Naredila pa sta še zalogo za na hladilnik oz. za hitro darilce :)



Pokukajte še k Manueli, Lili in Janji na CRAFT-alnici sodelujte v izzivu!
.
.
.
.
Do naslednjič ... radi se imejte ♥ ♥ ♥